Головна | Реєстрація | Вхід | RSSВівторок, 23.04.2024, 18:17

Червонодібровська філія І-ІІ ступенів ОЗО "Глибоцький ліцей Глибоцької селищної ради"

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 47
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

23:50
Тиждень літератури

 

Люди перестають думати,
коли перестають читати

Д.Дідро     

  З метою розвитку знань, умінь, творчих здібностей учнів у Червонодібровському НВК  з 19 по 23 березня 2018 року проходитиме Тиждень літератури. Метою тижня літератури було передбачено:

- підвищити інтерес учнів до читання художніх творів; збагатити знаннями про кращі твори літератури;розвивати образне, логічне та критичне мислення, творчі здібності учнів; формувати естетичні смаки; виховати повагу до  літературних та культурних традицій українського народу та традицій різних народів світу.

  «Зупинись і подумай! Чи можеш ти жити без літератури? Чи буде повним твоє життя без книги, без поезії, без театральних вистав?» Саме такими словами було розпочато лінійку, на якій було оголошено план заходів в рамках предметного тижня.

  У понеділок, 19 березня, вчитель української мови та літератури Варварич Ірина Петрівна провела відкритий урок з української літератури у 9 класі на тему : «Тема жіночої долі у творчості Т.Шевченка «Катерина», «Наймичка». Трагедія жінки з соціальних низів, боротьба за своє материнство». Урок був логічно та методично правильно побудованим, яскраво унаочнений. Вчителька використала такі цікаві види роботи як: «мозковий штурм», «асоціативний кущ»,  літературну  гра «Оживи дерево», що допомогло учням краще розкрити свою думку щодо зміни подій у жіночих долях, героїнь Катерини та Ганни. На етапі закріплення використала відеоролики про твори, що дало змогу учням краще засвоїти та запам’ятати вивчений матеріал. Діти із захопленням їх переглядали. Основною метою вчителя було духовно збагатити дітей та допомогти усвідомити учням всю складність дошлюбних стосунків та наслідків до яких це може призвести. Вчителем було повністю досягнено поставленої мети.

  Також, у понеділок 19 березня, вчитель зарубіжної літератури Баран Юлія Василівна провела відкритий урок-подорож у 5 класі на тему: « Льюїс Керролл «Аліса в країні Див». Образ Аліси, світ її уяви і захопливі пригоди». Метою уроку було допомогти учням зрозуміти світ уявлень головної героїні, її характер, розвивати вміння висловлювати свої думки та підтверджувати їх прикладами з тексту. Вчитель використала такі цікаві види роботи, як: «мозковий штурм», інтерактивний метод «мікрофон» та інтерактивну вправу «продовж речення», провела вікторину «Чарівна скринька» та роботу над послідовністю дій в казці. На своєму уроці використала презентацію та малюнки до кожного вивченого розділу твору. Діти познайомились із поняттям повість-казка, вчились характеризувати образ дівчинки та правильно висловлювати свою думку.  

    У вівторок 20 березня між учнями  6-7 класів було проведено вікторину «Знавці зарубіжної літератури»,  під час вікторини учні показали гарні знання та зацікавленість предметом. Перемогу здобула команда  6 класу «Знавці зарубіжної літератури» на чолі з Куцаком Олександром. 

   Для учнів 8-9 класу 21 березня був організований літературний калейдоскоп із зарубіжної літератури. Учні продемонстрували міцні знання та творчі здібності. Найкращою було визнано команду «Опана» 9 класу, яка здобула перемогу у цій нелегкій боротьбі. 

   В п’ятницю, 23 березня, для учнів 5 класу була проведена розважальна вікторина «У казки на гостинах» між командами хлопців та дівчат з цікавими інтелектуальними запитаннями. В якій одержала перемогу команда дівчат «Метелики». 

   Вчителем Варварич І.П. було проведено захопливий літературний захід присвячений видатному поету «Т.Г.Шевченко – славний Кобзар українського народу», у якому взяли участь учні 6, 7, 9 класів та танцювальні колективи 3-6 класів, на чолі з М’яновською Ларисою Сергіївною. Учнями було поставлено уривок із твору Шевченка «Наймичка»  та продемонстровано неабиякі акторські здібності, які дуже всіх вразили. Учні та батьки мали змогу поринути у багатий світ краси української мови та літератури,  вшанувати пам’ять видатного українського генія Т.Г.Шевченка.     

    Діти показали гарні знання, вміння та зацікавленість. Сподіваємось, що шкільне життя дітей цього тижня було більш цікавим і запам'ятається надовго. Найактивніші учасники Тижня літератури були нагороджені грамотами.

 

Переглядів: 367 | Додав: nvk_ua | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Березень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz