Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетвер, 25.04.2024, 13:52

Червонодібровська філія І-ІІ ступенів ОЗО "Глибоцький ліцей Глибоцької селищної ради"

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 47
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

21:38
Чорнобильська катастрофа – національна трагедія народу

Чи знаєш ти, світе, 
Як сиво ридає полин?
Як тяжко, як тужно
Моєму народу болить… 
Б. Олійник. «Сім»


26 квітня 1986 року чорний день в історії України, день, коли Чорнобиль став відомий усьому людству. Гірка, як полин, слава. О 1 год. 23 хв. 58 сек. раптово пролунав вибух на четвертому енергоблоці. Ті, хто тієї пори не спали, бачили, як над електростанцією спалахнуло вогняне сяйво, схоже на сніп полум’я. Та ніхто тоді гадки не мав, що сяйво те смертельно небезпечне.

Ліквідатори – люди, що за обов’язком служби взяли участь у ліквідації наслідків чорнобильської катастрофи. Це люди різних національностей, професій, різного віку. Біда їх об’єднала, і де б вони не народилися, у яких краях не мешкали – у їхньому життєвому паспорті значиться прописка «Чорнобилець». Скільки було їх, непомітних героїв, усіх перерахувати неможливо. Боротьбу за ліквідацію наслідків аварії вели машинобудівники та будівельники, вчені та шахтарі, метробудівці та ремонтники. Колосальна робота була здійснена медиками, медичним персоналом, військовими. Рядові, генерали, офіцери працювали в зоні дні і ночі.

26 квітня 2016 року в Червонодібровському НВК відбулася лінійка-реквієм "Чорнобильська катастрофа – національна трагедія народу".Учні переглянули відео "Чорнобиль.Минуле і сьогодення.". Також більш детально прослухали доповіді восьмикласниць Гушул Анастасії та Гостюк Мар'яни про цю страшну трагедію .Виступ закінчився хвилиною мовчання, яка присвячена всім загиблим  внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС.

Бібліотекарем  Горло Н. С.  оформлено книжкову  виставку "Чорнобиль не має минулого часу", а активістами шкільного парламенту видано стінгазету "Гірчить Чорнобиль крізь роки..."

Пам’ятаймо про подвиг тисяч і тисяч енергетиків, військових, медиків, транспортників, будівельників, всіх, хто став на шлях і приборкав Чорнобильську катастрофу. 

І в 30-річницю тяжкого горя України, і в наступні річниці, згадаймо всіх, чий подвиг вже викарбувався в гранітних і меморіальних стелах, в незнаній в історії архітектурній споруді – саркофазі, у побудованому місті Славутич … Хочеться , щоб більше ніколи і ніде в світі не повторилося подібне лихо.

 

Переглядів: 464 | Додав: nvk_ua | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Квітень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz